Lakko uhkaa Teknologiateollisuuden toimialoja maanantaina

Työehtosopimusneuvotteluissa ovat edelleen auki kysymykset kiky-tuntien poistamisesta ja palkkaratkaisu. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA
STT

STT

Lakko uhkaa Teknologiateollisuuden toimialoja maanantaina, jos sen ja Ammattiliitto Pron parhaillaan käynnissä olevissa neuvotteluissa ei päästä ratkaisuun.

– Neuvotteluille ei ole asetettu kellonaikaa vaan tavoite, että ratkaisua yritetään hakea viikonlopun aikana, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kommentoi STT:lle perjantaina alkuillasta.

– Kaksi asiaa on pöydässä – aika ja raha, sanoi puolestaan Teknologiateollisuuden neuvottelujohtaja Jarkko Ruohoniemi.

Työehtosopimusneuvotteluissa ovat edelleen auki kysymykset kilpailukykysopimuksen mukaisen 24 tunnin lisätyön poistamisesta sekä palkkaratkaisu.

Yritysten asema vaihtelisi lakon aikana

Jos sopuun ei päästä, lakko alkaa maanantaiaamuna ja jatkuu kaksi viikkoa. Vaikutukset näkyvät Teknologiateollisuuden työpaikoilla.

– Siellä esimiehet ja asiantuntijat jäävät töistä pois. Tietysti on isoja yrityksiä, vaikkapa terästehtaat SSAB ja Outokumpu , joiden lakko vaikuttaa tietysti heidän alihankintaketjujensa toimituksiin, Pron Malinen sanoo.

Teknologiateollisuuden Ruohoniemen mukaan yritykset ovat hyvin erilaisissa asemissa lakon suhteen. Toisiin se vaikuttaisi enemmän ja toisiin ei juuri ollenkaan.

Kumpikin osapuoli on toiveikas sen suhteen, että ratkaisu saataisiin aikaan vielä ennen maanantaiaamua.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut