Teneriffan koronavirushotellissa kaksi uutta tartuntaa, nyt yhteensä neljä sairastunutta

Hotellissa on noin tuhat turistia, heidän joukossaan parikymmentä suomalaista. AFP / LEHTIKUVA

STT

Teneriffalla Kanariansaarilla on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo espanjalaislehti El Pais . Uudet tartunnat löydettiin samasta Lounais-Teneriffalla Adejessa sijaitsevasta hotellista, jossa on jo aikaisemmin todettu kaksi tartuntaa.

Hotellissa on noin tuhat turistia, heidän joukossaan parikymmentä suomalaista. Viranomaisten mukaan kaikki tartunnan saaneet ovat Italian kansalaisia.

Espanjan terveysministeriön mukaan viranomaiset seuraavat nyt erityisen tarkasti hotellin 37 asiakasta, jotka ovat olleet tekemisissä kahden ensimmäisen tartunnan saaneen eli italialaisen lääkärin ja hänen kumppaninsa kanssa.

Samalla viranomaiset kertoivat ensimmäisestä tartunnasta maan pääkaupungissa Madridissa. Koronavirustartunnan saanut on 24-vuotias mies, joka oli matkustellut Pohjois-Italiassa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä rauhallisuuteen ja korostaneet, että kaikilla nyt viruksen saaneilla on ollut jonkinlainen yhteys Italiaan. Espanjassa on El Paisin mukaan varmistunut yhteensä seitsemän koronavirustartuntaa.

Espanjan viranomaiset ovat kehottaneet ihmisiä välttämään matkustamista Kiinaan, Japaniin, Etelä-Koreaan, Iraniin, Singaporeen ja Pohjois-Italiaan.

Teneriffan uusista koronavirustartunnoista kertoi Suomessa aiemmin Ilta-Sanomat .

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut