Helsinki-Vantaalla ulosmarssi – merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen

Finavian viestinnästä neuvotaan, että lennolle tänään lähtevien kannattaa seurata lentotietoja Finavian verkkosivuilta. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

STT

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on meneillään maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien ulosmarssi, jolla on merkittäviä vaikutuksia lentoaseman toimintaan, Finavia kertoo. Ulos on tiettävästi marssinut useita Ilmailualan Unionin (IAU) jäseniä. Ulosmarssi tapahtui hieman ennen kello kolmea iltapäivällä.

Finaviasta neuvotaan, että lennolle tänään lähtevien kannattaa seurata lentotietoja Finavian verkkosivuilta ja mahdollisuuksien mukaan varautua matkustamaan pelkästään käsimatkavaroilla.

Ulosmarssista uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat .

Finavian verkkosivujen mukaan Iltapäivän lennoista moni on ollut myöhässä, osa useita tuntejakin. Finnairilla on myös peruttu edestakaiset lennot Delhiin sekä Singaporeen. Lentoyhtiön viestinnästä kerrotaan, että joitain muutoksia saattaa olla tulossa myös Euroopan-liikenteeseen.

Koska työnseisauksen kesto on epävarma, Finnair pyytää, että huomenna yhtiön lennoille tulevat matkaavat vain käsimatkatavaroiden kanssa.

Työnseisaus tuli yllätyksenä

Palvelualojen työnantajat (Palta) sanoo tuomitsevansa IAU:laisten laittoman ulosmarssin. Alalla ei ole voimassaolevaa työehtosopimusta, minkä vuoksi työnseisauksesta olisi pitänyt ilmoittaa työriitalain mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen.

– Tällaista ilmoitusta ei ole tehty, minkä vuoksi toimet ovat työriitalain vastaisina laittomia, Paltan tiedotteessa sanotaan.

Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo STT:lle, ettei liitolla ole vielä tietoa ulosmarssin kestosta.

STT ei ole toistaiseksi tavoittanut IAU:ta kommentoimaan tilannetta.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut