Aseluvan sähköinen hakeminen lykkäytyy alkuvuoteen 2024

Jo viime vuoden lopulla oli tiedossa, että aseluvan sähköinen vireillepano viivästyy aiemmin kaavaillusta. MATTI BJÖRKMAN / LEHTIKUVA
STT

STT

Sähköisen asioinnin käyttöönotto Suomen asetietojärjestelmässä lykkäytyy tällä tietoa maaliskuun alkuun vuonna 2024. Asiasta tiedottivat sisäministeriö ja Poliisihallitus torstaina.

Jo viime vuoden lopulla oli tiedossa, että aseluvan sähköinen vireillepano viivästyy aiemmin kaavaillusta. Nyt viranomaiset pystyivät antamaan arvion sähköisen asioinnin alkamisen ajankohdasta, kun asiaan liittyvä lainsäädäntö on edennyt.

Aseluvan hakijan soveltuvuutta ei jatkossakaan arvioida pelkästään nettihakemuksen eikä ylipäätään hakemuksen perusteella. Joissakin hyvin rajatuissa tapauksissa voi olla mahdollista, että nettihakemus riittää aseluvan saamiseen.

Lopullisia linjauksia nettihakemuksen riittävyydestä ei ole vielä tehty.

Järjestelmään on tulossa myös perälauta: poliisi voi koska tahansa ja ilman erityisiä perusteita kutsua sähköisen aselupahakemuksen tehneen haastateltavaksi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut