Oireettomalta lemmikkikoiralta löytyi koronavirus Hongkongissa – nyt kaikki lemmikit pannaan siellä karanteeniin

STT AFP

Hongkongissa kaikki koronavirustartunnan saaneiden ihmisten lemmikit pannaan karanteeniin, kaupungin viranomaiset kertovat. Aiemmin tänään yhden lemmikkikoiran kerrottiin joutuneen karanteeniin sen jälkeen, kun siitä löytyi koronavirus. Viranomaisten mukaan koiralle tehdyn testin tulos oli lievästi raja-arvot ylittävä.

Karanteeniin pannun koiran 60-vuotiaalla omistajalla on koronavirustartunta, mutta koiralla ei ollut oireita taudista. Virus ilmeni koirasta otetuista näytteistä. Viranomaiset eivät ole selittäneet syytä koiran testaamiselle.

Lemmikki noudettiin omistajan kodista keskiviikkona, kun sen omistaja oli saanut diagnoosin ja eristetty sairaalaan. Nyt koiraa seurataan tiiviisti ja viranomaisten on tarkoitus selvittää, onko koiralla todella tartunta vai onko kyse ympäristön "saastuttamista" kuonosta ja suusta.

Koira on viranomaisten hallussa, kunnes testin tulos on negatiivinen.

Koirien ja kissojen tai muiden kotieläinten saamista tartunnoista ei ole todisteita eikä myöskään siitä, että ne voisivat tartuttaa ihmisen. Guardianin siteeraama molekyylivirologian professori Jonathan Ball Nottinghamin yliopistosta pitää koirien tartunnoilla pelottelua vastuuttomana. Hän painottaa, että olisi uskomatonta, jos virus onnistuisi näin lyhyessä ajassa leviämään näin monesta lajista toiseen.

– Meidän on erotettava oikea tartunta ja viruksen läsnäolo – nämä ovat kaksi aivan eri asiaa – ja se tosiasia, että lievästi positiivinen testitulos tarkoittaa todennäköisesti viruksen tulleen näytteeseen saastuneesta ympäristöstä tai ihmisestä, hän sanoo.

Hongkongista on raportoitu lähes sata koronavirustartuntaa ja kaksi kuolemantapausta. Yhteensä tartuntoja on maailmanlaajuisesti yli 83 000.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut