Iranilaisohjaajan elokuva voitti Kultaisen karhun Berliinissä

Parhaan elokuvan palkinnon otti vastaan There Is No Evil -elokuvan tekijäjoukko, koska elokuvan ohjaaja Mohammad Rasoulof on matkustuskiellossa kotimaassaan Iranissa. AFP / LEHTIKUVA

STT AFP

Berliinin elokuvajuhlilla on palkittu parhaan elokuvan Kultaisella karhulla iranilaisen Mohammad Rasoulofin ohjaama elokuva There is No Evil. Erityiseksi palkinnon tekee myös se, että ohjaaja ei itse päässyt paikalle, koska hän on matkustuskiellossa kotimaassaan.

Deutsche Welle kertoo, että voittajaelokuva koostuu neljästä lyhyestä tarinasta, jotka liittyvät yksilön vapauteen ja kuoleman rangaistukseen. Filmin arvioidaan heijastavan Rasoulofin omaa päätöstä uhmata Iranin hallintoa, joka kielsi häneltä filminteon ja takavarikoi hänen passinsa. Ohjaaja tuomittiin myös vuodeksi vankeuteen, joskin Deutsche Wellen mukaan on epäselvää, koska vankeusrangaistus on määrä suorittaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut