Suomessa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa – uudet tartunnat Husin alueella, Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Eksoten mukaan Etelä-Karjalan koronaviruspotilas on kotona eristyksissä ja hyväkuntoinen. Tartunta oli saatu Pohjois-Italiasta. RITVA SILTALAHTI / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomessa on todettu kolme uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) perjantaina. Uudet tartunnat on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus), Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin sekä Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin alueella (Eksote).

Tartunnat varmistuivat kuluvan viikon torstaina. Kaikki tartunnan saaneet ovat tällä hetkellä hyväkuntoisia ja eristyksissä kotonaan.

Husin alueen uusin tartunta todettiin työikäisellä miehellä, joka on saanut tartuntansa Pohjois-Italiasta. Miehen kautta tartunnalle altistuneet henkilöt on Husin mukaan tavoitettu.

Myös Eksoten alueen tartunta on peräisin Pohjois-Italiasta. Eksote kertoo potilaan olevan työikäinen. Tartunnalle on altistunut tämänhetkisen tiedon mukaan kolme lähikontaktia, jotka on asetettu karanteeniin.

Pohjois-Pohjanmaalta kerrotaan, että tartunnan saanut on epidemia-alueelta palannut matkailija. Sairaanhoitopiiri kartoittaa parhaillaan mahdollisesti altistuneita lähikontakteja.

Suomessa yhteensä 15 tartuntaa

Tähän mennessä Suomessa on todettu yhteensä 15 koronavirustartuntaa, joista kymmenen Husin alueella. Kaikki Suomessa todetut tapaukset ovat olleet lieviä.

Torstaihin mennessä näytteet oli tutkittu Suomessa noin 420 henkilöltä.

Hus kertoo tiedotteessaan, että tartuntoja pyritään sairaanhoitopiirin alueella rajaamaan tunnistamalla tapaukset ja selvittämällä altistuneita ja tartuntaketjuja. Viranomaisten toiminnan tavoitteena on estää tai ainakin viivästyttää epidemian alkamista, koska nyt meneillään olevat muut hengitystieinfektiot, kuten influenssa, rasittavat terveydenhuoltoa. Keinoja epidemian estämiseen ja hidastamiseen ovat kriteerit täyttävien henkilöiden testaaminen, altistuneiden jäljittäminen ja altistuneiden asettaminen kotikaranteeniin.

Kaikki sairaanhoitopiirit ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä THL:n kanssa.

Kommentoi

Mainos: Länsi-Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut