Yhdysvallat puhutteli Kiinan suurlähettilästä – Kiinasta väitettiin koronaviruksen levinneen Yhdysvaltain sotilasvoimista

Suurlähettiläs Cui Tiankai ei kommentoinut Yhdysvaltain ulkoministeriössä käytyä keskustelua. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs kutsuttiin puhutteluun Yhdysvaltain ulkoministeriöön perjantaina, kertovat useat eri mediat. Kiinan ulkoministeriön edustaja oli aikaisemmin esittänyt väitteen, että koronaviruksen leviäminen olisi lähtöisin Yhdysvaltain sotilasvoimista.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan Kiina yrittää kääntää pois siihen kohdistuvaa kritiikkiä viruksen leviämisestä.

– Salaliittoteorioiden levittäminen on vaarallista ja naurettavaa. Halusimme antaa hallitukselle ilmoituksen, että emme suvaitse sitä, Yhdysvaltain ulkoministeriön edustaja sanoi.

Suurlähettiläs Cui Tiankai ei kommentoinut Yhdysvaltain ulkoministeriössä käytyä keskustelua.

Koronaviruksen on katsottu lähteneen leviämään viime vuoden lopulla Hubein maakunnassa sijaitsevasta Wuhanista.

"Yhdysvallat on meille selityksen velkaa"

Kiinan Yhdysvaltain-suurlähettiläs kutsuttiin puhutteluun sen jälkeen, kun Kiinan ulkoministeriön edustaja Zhao Lijian esitti tviiteissään, että ensimmäinen virustartunnan saanut olisi Yhdysvalloista. Hän tviittasi aiheesta mandariinikiinaksi ja englanniksi.

– Yhdysvaltain sotilasvoimat saattoi tuoda epidemian Wuhaniin. Olkaa avoimia! Julkaiskaa tietonne. Yhdysvallat on meille selityksen velkaa, hän kirjoitti.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut