Konkurssien määrä kasvoi tammi-helmikuussa yli viidenneksellä

Konkurssialennusmyynti Teknikmagasinetin liikkeessä tammikuun lopulla. Teemu Salonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Konkurssien määrä Suomessa kasvoi tammi-helmikuussa 20,8 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna, kertoo Tilastokeskus. Suomessa pantiin tammi-helmikuussa vireille 552 konkurssia, mikä on 95 konkurssia enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 2 313, mikä on 227 henkilöä eli 10,9 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Tammi-helmikuussa vireille pantujen konkurssien määrä kasvoi kaupan sekä kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialoja lukuun ottamatta kaikilla päätoimialoilla.

Lukumääräisesti eniten konkurssit kasvoivat muiden palveluiden päätoimialalla. Alalla pantiin vireille 179 konkurssia, mikä on 30,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Muiden palveluiden päätoimiala käsittää muun muassa informaatio- ja viestintäpalvelut, rahoitus- ja vakuutustoiminnan, kiinteistöalan toiminnan, tieteellisen ja teknisen toiminnan, hallinto- ja tukipalvelut, koulutuspalvelut, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä taide-, viihde- ja virkistystoiminnan.

Konkurssien määrä väheni kuljetuksen ja varastoinnin päätoimialalla. Kaupan alalla konkurssien määrä pysyi tammi-helmikuussa viime vuoden tasolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut