Trump hyväksyi avustuspaketin koronavirukseen sairastuneille yhdysvaltalaisille

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on hyväksynyt 100 miljardin dollarin tukipaketin koronavirukseen sairastuneille yhdysvaltalaisille.

Siihen sisältyvät niin ilmainen koronavirustesti kuin palkallinen sairaus- ja perhevapaa.

Valkoinen talo suunnittelee parhaillaan myös yhtä historian suurimmista tukipaketeista koronaviruksen vuoksi kärsineille kotitalouksille ja yrityksille.

Tiedot paketin koosta vaihtelevat, mutta uutistoimisto AFP:n mukaan 500 miljardia dollaria (460 miljardia euroa) käytettäisiin suoriin sekkimaksuihin yhdysvaltalaisille ja 300 miljardia dollaria (270 miljardia euroa) pienyritysten tukemiseen.

Lehti: Lähes 40 prosenttia sairaalahoitoon joutuneista nuoria tai keski-ikäisiä

Yhdysvalloissa 38 prosenttia koronaviruksen vuoksi sairaalahoitoon joutuneista on iältään 20–54-vuotiaita, kertoo New York Times. Tiedot perustuvat Yhdysvaltain tautikeskuksen julkaisemaan raporttiin.

Tehohoitoon joutuneista potilaista taas yli puolet on alle 65-vuotiaita.

Raportti kuitenkin painottaa, että vanhemmilla potilailla on nuorempia suurempi riski menehtyä koronavirukseen, kuten myös muissa maissa on havaittu.

Epidemiologian professori Stephen S. Morse Columbian yliopistosta sanoo asian osoittavan, että myös nuorten ihmisten on oltava varovaisia, vaikka nämä kokisivat itsensä nuoriksi ja terveiksi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut