Kirkkoneuvosto olisi valmis purkamaan Vihdin seurakuntatalon – kesäkuussa korjaussuunnitelmissa puhuttiin rauniopuutarhasta

Vesa Valtonen

Vesa Valtonen

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että Vihdin kirkonkylän seurakuntatalon korjaus- ja muutostöiden urakkatarjouksia ei hyväksytä, koska urakkatarjousten hinnat olivat huomattavasti korkeampia useiden eri asiantuntijoiden antamiin kustannusarvioihin verrattuna.

– Kirkkoneuvoston päätös tarkoittaa käytännössä, että talolle haetaan purkulupa, mikäli kirkkovaltuusto hyväksyy asian, tiivistää talousjohtaja Tapio Yliluoma.

Pohjaesityksenä oli kiinteistöjen toimintaryhmän esitys tehdä vielä selvitys vaihtoehdosta, jossa korjausmenetelmät olisivat kevyempiä. Vielä kesäkuussa suunnitelmissa oli tarkoitus purkaa rakennuksen kaksi siipea ja muodostaa puretuista ulkoseinistä ”rauniomuurit” ja toteuttaa sisäpihalle osin lasiseinin suojaisia puutarhoja.

Talon toimisto- ja diakoniasiipiä ei tällöin purettaisi, vaan ne osastoitaisiin niin, että ilmavirtojen kulku estettäisiin näistä osista saleihin.

Kirkkoneuvoston keskiviikkoisessa kokouksessa Petri Javanainen teki vastaehdotuksen, jonka mukaan seurakuntatalon saneerauksesta luovutaan.

Äänestyksessä Paavo Säiläkivi kannatti kiinteistöjen toimintaryhmän pohjaesitystä korjausmenetelmistä.

Muut kirkkoneuvoston neuvoston jäsenet kannattivat Petri Javanaisen tekemää vastaehdotusta. Paavo Säiläkivi jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.