Vihdin ja Karkkilan terveysjohtaja Pippa Laukka sparraa julkkiksia TV:ssä: "Joku käy vapaa-aikanaan golfaamassa, minulla on tällainen projekti "

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen terveysjohtaja Pippa Laukka valmentaa jälleen julkkiksia parempiin elämäntapoihin Olet mitä syöt -ohjelmassa. Laukka luotsaa uuden tuotantokauden myötä ohjelmaa jo neljättä kertaa.

– Kun ohjelmaan lähdin, ajattelin auttavani kymmentä ihmistä. Heti ensimmäisellä kaudella huomasin, että siihen voi helposti lisätä pari nollaa perään.

Laukka kertoo saavansa katsojilta viestejä ja kuvia siitä, miten ohjelma on vaikuttanut heidän elämäänsä.

– En ehkä aluksi ymmärtänyt, mikä vaikutus ohjelmalla on ja miten paljon voin sen kautta vaikuttaa monien ihmisten hyvinvointiin.

Nimenomaan ohjelman yhteiskunnallista sanomaa Laukka pitääkin tärkeänä.

– On motivoivaa päästä vaikuttamaan suomalaisten kansanterveyteen. Ohjelma antaa ajattelemisen aihetta katsojille. Tosi hyvällä mielellä olen tässä mukana ja innolla odotan, että näen lopputuloksen.

Joku käy golfaamassa, joku harrastaa jotain muuta – ja minulla on tällainen projekti.

Pippa Laukka

Mutta miten terveysjohtajan aika riittää telkkariohjelman kuvauksille?

– Ohjelman kuvaukset alkoivat keväällä. Ohjelmaa on kuvattu vapaapäivisin ja iltaisin ja suureksi osaksi kesälomani aikana, Laukka sanoo ja naurahtaa: – Joku käy golfaamassa, joku harrastaa jotain muuta – ja minulla on tällainen projekti.

Laukka painottaa, että terveysjohtajan työ Karviaisessa on hänelle ykkönen.

– Karviaisen työ tulee ensin ja muut perässä. Kaikki muu tapahtuu päätyön ehdoilla. Olen tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että tuotantoyhtiö on joustanut kuvausaikataulujen suhteen.

Pippa Laukka sanoo, että Olet mitä syöt -ohjelman sisältö ja hänen työnsä ohjelman asiantuntijana ovat jo tuttuja. Ohjelman tekemiseen onkin muodostunut tietty rutiini. Koronapandemia rajoituksineen on kuitenkin vaikuttanut suomalaisten elämään ja se näkyy myös Olet mitä syöt -ohjelmassa uudenlaisina pulmina.

– Arki on muuttunut meillä kaikilla. Korona on lisännyt syömisen hallinnan haasteita, lohtusyömistä, napostelua, etätyö on lisännyt istumista, Laukka listaa.

Hän kertoo pyrkivänsä ohjelmassa antamaan näkemystä siihen, miten korona-ajan haasteita voidaan selättää. Hän myös kokee onnistuneensa ohjelmaan osallistuvien elämänlaadun parantamisessa.

– Narulla ei voi työntää. Tahtotila täytyy siis lähteä ihmisistä, he tekevät sen työn ja minä olen vain valmentaja ohjaamassa oikealle polulle.

Laukalla on tällä kertaa valmennettavanaan kaksitoista julkkista mediapersoona Niko Saarisesta laulaja Pepe Willbergiin. Laukka sanoo, että osallistujien tarinat ovat samastuttavia ja koskettavia. Hän huomauttaa, että julkkiksista on jokaisella joku mielikuva: – Se tietyllä tavalla helpottaa jatkamaan tarinaa, joka jokaisella jo on heistä.

– Minä en päätä, keitä ohjelmassa on mukana – mutta keitä siinä onkin, haluan vilpittömästi auttaa. Se on missioni tässä elämässä: olen auttamassa muita ihmisiä, oli se sitten terveysjohtajan työtä tai televisiolääkärin työtä.

Laukka sanoo olevansa kiitollinen mahdollisuudesta toteuttaa missiotaan eri tavoin, niin terveysjohtajana kuin televisiolääkärinäkin.

– Eivät nämä ole toisiaan poissulkevia eivätkä toisiaan vähempiarvoisia. Teen näitä molempia asioita suurella intohimolla.

Olet mitä syöt

Pippa Laukka asiantuntijana

Olet mitä syöt -ohjelma käynnistyi MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa keskiviikkona 22.9.

Pippa Laukka on neljättä kertaa ohjelman asiantuntijana auttamassa julkisuuden henkilöitä terveellisten elämäntapojen pariin.

Laukka on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri.

Hänen päätyönsä on Karviaisen terveysjohtajana. Hän on myös toiminut Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen lääkärinä vuodesta 2010. Laukka on kirjoittanut lisäksi kirjoja. Hän harrastaa triathlonia.

Olet mitä syöt -ohjelmassa Laukka tutkii aluksi osallistujien terveydellisen ja ravitsemuksellisen lähtötilanteen ja laittaa kuntoon ruokavalion ja liikuntatavat. Kahdeksan seuraavan viikon aikana hän käy seuraamassa osallistujien tilannetta.

Nyt alkavalla kaudella Laukan valmennettavina ovat Niko Saarinen, Sunneva Sjögren, Ilari Sahamies, Pepe Willberg ja Pauliina Visuri, Anniina Marjamäki ja Ville Manner, Minna Kivelä, Noora Louhimo, Sanna Ukkola, Laura Haimila ja Pertti Salovaara.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut