Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uusimaan vaalikone on nyt auki - löydä oma ehdokkaasi!

Olli Kokon veto ei vielä riittänyt MM-finaaliin

Rintauimari Olli Kokko joutui tyytymään 50 metrillä välieräkokemukseen Abu Dhabin MM-kisoissa maanantaina. Kokko jäi lähes kolme kymmenystä marraskuussa uimastaan lyhyen radan Suomen ennätyksestä ja sijoittui välierien aikavertailussa 15:nneksi.

Kokko tavoitteli rohkeasti loppukilpailupaikkaa, mutta hyvän alkueräuinnin jälkeen vetoihin tuli hätäilyä päivän toisessa startissa.

– Uinti tuntui paljon paremmalta kuin aamulla, mutta se meni jälleen yliyrittämiseksi, Hulkko harmitteli Uimaliiton twitter- tilillä .

– Käännös oli ehkä vähän huono ja maaliintulo todella huono. Harmittaa todella paljon, mutta aina ei voi voittaa.

Havaijilla viime kevääseen saakka opiskellut Kokko ui marraskuun EM-uinneissa neljä lyhyiden ratojen (25 m) Suomen ennätystä. Myös MM-kokemus on ollut myönteinen, vaikka finaali lipesi vielä ulottuvilta.

– Oli huikea kokemus uida MM-välierissä. Aivan älyttömän siistiä. Tästä olen kuitenkin unelmoinut 20 vuotta. Tietenkin toivoisi, että voisi suorittaa paremmin, mutta tämä on urheilua, Kokko kuvaili tunnelmiaan.

Opintojen kautta arvokisoihin

Rahoitusta ja taloutta Havaijilla opiskellut Kokko on joka tapauksessa ottanut tänä vuonna pitkän vedon kansainväliselle tasolle.

– Onhan tämä ollut aivan nappikausi. Nyt on pelkästään positiivisia ajatuksia mielessä, Kokko vahvisti.

– Pitää vähän sisäistää asioita loman aikana. Sitten pitkän radan kausi odottaa ja odotan innolla, että pääsen näkemään, kuinka pitkälle tämä vie pitkällä radalla.

Jere Jänneksen valmennuksessa Kokko, 27, tähtää vähitellen menestykseen myös 50 metrin altaassa ja 100 metrin olympiamatkalla. Iso tavoite on Pariisin 2024 olympialaisissa.

– Uskon, että olympialaiset ovat tavoitteena jokaiselle urheilijalle, jonka laji olympialaisissa on, Kokko totesi ennen MM-matkaa Arabiemiraatteihin.