Sähköyhtiö Fi-Nergyn asiakkaat saaneet aiheettomia laskuja perintätoimistolta, kertoo Kilpailu- ja kuluttajavirasto – Toimi näin, jos sait aiheettoman laskun

Sähköyhtiö Fi-Nergy Voima on lähettänyt aiheettomia laskuja entisille asiakkailleen, tiedottaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV). KKV:n mukaan monet yhtiön entiset asiakkaat ovat saaneet aiheettomia perintäkirjeitä, vaikka he olisivat jo aiemmin kiistäneet laskut ja reklamoineet niistä, KKV kertoo. KKV:n mukaan perintätoimiston lähettämiä laskuja ei pidä maksaa.

KKV kertoi 10. syyskuuta, että myös sähköyhtiö 365 Hankinta on lähettänyt aiheettomia laskuja. Syyskuun aikana on käynyt ilmi, että myös Fi-Nergy Voiman entisille asiakkaille on lähetetty aiheettomia perintäkirjeitä. Molempien yhtiöiden sähköntoimitukset asiakkaille keskeytyivät kesäkuussa 2021 tasevastaavan puuttumisen vuoksi. Asiakkaita kehotettiin siirtymään muiden sähkönmyyjien asiakkaiksi.

Fi-Nergy Voiman entiset asiakkaat ovat saaneet perintätoimistolta syyskuun aikana laskuja, joissa otsikkona on ”Selvityspyyntö puuttuvasta suorituksesta”. Kuluttajat kertovat jo aiemmin kiistäneensä maksuvelvollisuutensa ja reklamoineensa laskuista Fi-Nergy Voimalle. Perintälain mukaan kirjeperintää ei saa jatkaa, jos velallinen on kiistänyt maksuvelvollisuutensa asiallisin perustein.

– Osalla perintäkirjeen saaneista kuluttajista sähkösopimus Fi-Nergyn Voiman kanssa on päättynyt jo vuoden 2020 lopulla tai vuoden 2021 alkupuolella. Kirjeissä väitetään virheellisesti, että Fi-Nergy Voima olisi toimittanut asiakkaalle sähköä 10.6.2021 saakka, eli siihen asti, kun yhtiön sähköntoimitukset keskeytyivät, KKV:n tiedotteessa todetaan.

Osa Fi-Nergy Voiman entisistä asiakkaista on kertonut saaneensa perintäkirjeen myös kesäkuun jälkeiseen aikaan kohdistuneesta ennakkolaskutuksesta, esimerkiksi elo–syyskuun ajalta. Tällainen perintä on perusteetonta, sillä se kohdistuu aikaan, jolloin Fi-Nergy Voima ei ole voinut enää toimittaa sähköä.

Perintäkirjeitä on lähettänyt PS Perintä Oy -niminen perintätoimisto. Kuluttaja-asiamies on ollut yhteydessä PS Perintään ja yritys on kertonut selvittävänsä asiaa.

Fi-Nergy Voiman laskuja ei pidä maksaa. Laskusta on syytä reklamoida perintäyhtiön asiakaspalveluun ja jos laskujen perintä jatkuu, yhteydessä KKV:n kuluttajaneuvontaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut